De perfecte mokka-espresso kopen

Blader door een preview

Hier verkrijgbaar:
Amazon.de (POD-paperback)
Amazon.nl (Kindle e-book)
Apple Books (e-book)
Bol.com (e-book)
Kobo (e-book)

Hier vind je de extra’s bij het boek.

 

 

Je hebt absoluut geen dure apparatuur nodig om een perfecte espresso of cappuccino te maken. Met de informatie in dit boek maak je met je Bialetti Brikka mokkapot keer op keer een heerlijke espresso, cappuccino, latte macchiato etcetera.

De Brikka staat bekend als een temperamentvol mokkapotje dat je in zekere zin moet ‘temmen’ om er goed mee om te gaan. Met deze handleiding lukt dat.

Ook is het boek een goede introductie wanneer je overweegt om (op een later moment) een espressomachine te kopen. Voor weinig geld kun je met een Brikka experimenteren en een gevoel krijgen wat voor jou werkt en wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld welke soort koffiebonen, welke maalinstelling op je koffiemolen of welke branding jouw voorkeur heeft.

Het startpunt van het boek is de espresso, de Italiaanse oerkoffie. In het verlengde hiervan volgt een korte geschiedenis van de mokkapot en legt Boschman de verschillen in werking uit tussen een ‘gewone’ en de verbeterde mokkapot (de Bialetti Brikka). Ook komen koffiebessen, oogst, verwerkingsprocessen, brandingen en melanges van koffiebonen aan de orde. Er wordt aandacht besteed aan de invloed van water op de smaak van koffie en het belang van een koffiemolen voor het creëren van een perfecte espresso.

Met deze achtergrondkennis kun je vervolgens aan de slag met de praktische stap-voor-stap beschrijvingen. In detail wordt aangegeven hoe je met de Brikka de lekkerste koffies kunt maken (naast espresso bijvoorbeeld ook cappuccino en latte macchiato). In het laatste hoofdstuk worden problemen besproken waarmee je jouw ‘koffieproces’ kunt fine-tunen en de Bialetti Brikka helemaal naar je hand kunt zetten.

Amazon.de (POD-paperback)
Amazon.nl (Kindle e-book)
Apple Books (e-book)
Bol.com (e-book)
Kobo (e-book)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren