Zwarte koffie

Vandaag werd ik er nog eens aan herinnerd dat een mokkapotje aandacht nodig heeft. Anders gaat het mis…

Even een kletspraatje met de buurman die in de snijdende kou de heg aan het knippen is. En dan vergeten dat er een potje op het vuur staat. Ik kwam binnen in een naar rook stinkend huis. Het gesmolten handvat bungelde nog aan het potje, maar viel eraf toen ik ernaar keek. Deze Bialetti Brikka is ter ziele. Tenminste, dat was mijn eerste reactie. Maar bij nadere inspectie bleek de bodem in ieder geval nog vlak. Een goed teken. Bij mijn eerste Brikka was de bodem krom en die kreeg ik dan ook niet meer aan de praat (= geen lekkere koffie op de een of andere manier). Eerst maar de zwarte prut uit de mokkapot poetsen en dan kijken hoe de vlag erbij hangt. Geïnspireerd door een foto die ik een tijd geleden zag, ga ik ook maar eens een handvat figuurzagen.

Ondertussen de 4-kops uit de kast gehaald, want er moet wel mokka-espresso op tafel komen, natuurlijk!